,
Malatya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Malatya Kalite Haber Manşet "5 BİN 200 DEPREMZEDE DEVLETLE MAHKEMELİK"

"5 BİN 200 DEPREMZEDE DEVLETLE MAHKEMELİK"

KENAN KAYA -

Vali Seddar Yavuz, Malatyalı ekonomi yazarı Munyar ile sohbetinde 5 bin 200 hak sahibinin dava açarak Malatya'da işleri yavaşlattığını açıkladı. Beydağı Polis Merkezi’nin açılışı öncesi Vali Seddar Yavuz’la sohbet eden Vahap Munyar bu görüşmeyi köşesine taşıdı. Malatya’daki inşaatları, yerinde dönüşüm ve rezerv alanlarını konu alan ekonomim.com köşe yazısında Vali, bazı Malatyalıların açtığı davalardan dolayı hızlı yürüyemediklerini açıkladı. Yavuz Malatya’da 5 bin 200 hak sabinin dava atiğini açıkladı.

Rezerv alan konusundaki algıyı düzeltmeye dönük mesajlar veren Yavuz, “Rezerv alan, aslında mali gücü yeterli olmayan hak sahiplerini koruyan bir model. Rezerv alan devreye girmez ise zenginler, maddi gücü yeterli olmayanların yerini satın alabilir. Maddi gücü yetmeyen hak sahibi parasını alsa da alıştığı yerden ayrılmak zorunda kalır. Hedeflerinin depreme dayanıklı bir Malatya’yı yeniden inşa etmek olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, “Bu dönüşümde devlet kaynağı olmazsa olmaz. Yerinde dönüşüm modeli, hak sahipleri arasında çıkan anlaşmazlıklar ve açılan davalar nedeniyle hedeflenen hızda yürümüyor. Yargı kararına rağmen (tabut bina)ları yıkamıyoruz. Çünkü hak sahibi gidip idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı aldırıyor. İdare mahkemesi, “Telafisi mümkün olmayan zarar” yaklaşımıyla yürütmeyi durdurma kararı veriyor” diye konuştu.

Kışla Caddesi’nde hak sahiplerinin yüzde 95’i onay verirken, yüzde 5’i karşı çıktığını ve bu yüzde 5’lik kesimin itirazının orada yıkımı ve dönüşümü 7 ay geciktirdiğini açıklayan Seddar Yavuz, “Uzunlukları 94 kilometreyi bulan fore kazıklar çakılarak mükemmel bir proje hayata geçiriliyor. Çarşı projesinde çakılan fore kazıkların toplam uzunluğu 300 kilometreyi buluyor. Bu kazıklar zeminin inşaat için iyileştirilmesini sağlıyor. Depremzede Malatyalılar şikâyet etmek yerine çözümün parçası olmalılar. Yıkımları ne kadar çabuk yapabilirsek, şehrimizi de o kadar çabuk ayağa kaldırabiliriz. Bu vatandaşlarımız için de, bizler için de tarihi sorumluluktur. Ağır hasarlı binalar yıkılmasın diye dava açıp, mahkeme süreçleriyle vaktimizin çalınmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini de kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *