,
Malatya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Malatya Kalite Haber Politika SAMİ ER'DEN İTİRAF: "HİBELERDEN HAKKIMIZI ALAMADIK"

SAMİ ER'DEN İTİRAF: "HİBELERDEN HAKKIMIZI ALAMADIK"

Malatya’da faaliyette olan müteahhitler ile bir toplantı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er durum değerlendirmesi yaptı. Malatya’nın daha önceki dönemde uyum içinde çalışmadığı için hibelerden hak ettiğini alamadığını vurgulayan Başkan, “Şuan bu hataları düzeltmek için çalışıyoruz. Tüm belediyeler ile uyum içindeyiz” dedi. Malatya Müteahhitler Derneği (MİMDER) ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde bugün Nikah Sarayı toplantı salonunda gerçekleştirilen yerinde dönüşüm çözüm buluşması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 6 Daire Başkanı Mustafa İnan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ile dernek üyeleri ve ilgili kurum müdürleri müteahhitler ve kalabalık bir topluluk katıldı.

MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, Malatya’nın yeniden inşası ve geleceği için bu toplantının büyük bir önem taşıdığını ifade ederek konuşmasında , “Burada ele alacağımız konular ve alacağımız kararlar, Malatya’daki inşaat sürecinin eksikliklerini gidermeye yardımcı olacaktır. Depremin üzerinden 20 ay gibi bir süre geçti. Malatya’da yerinde dönüşüm konusundaki ilerlemesi yetersiz. Maalesef, yerel firmalarımızın bu sürece tam anlamıyla dahil olamadığını gözlemliyoruz. Bu durum, vatandaşlarımız için yeni mağduriyetler oluşturabilir. Malatya’nın tüm paydaşlarıyla, yani müteahhitleri, mühendisleri ve mimarlarıyla birlikte hareket etmesi gerek.

Malatya’yı daha hızlı bir şekilde ayağa kaldırmak için işbirliğine ihtiyaç var. İlk defa idarecilerimizin bizleri toplantıya davet ettiğini görüyoruz. Bu, Malatya’nın geleceği için önemli bir adımdır” sözlerini kullandı.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM TAŞKIN “YERİNDE DÖNÜŞÜMDE BEKLENEN SEVİYEDE DEĞİLİZ…”

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, şehir imarı ile ilgili ciddi ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin liderliğinde, her iki merkez ilçede önemli adımların atıldığına işaret eden Battalgazi belediye başkanı Bayram Taşkın daha sonra şunları söyledi.

“En büyük sorun, alanların boşaltılması ve inşaat süreçlerinin başlamasıydı. Şu anda umulan seviyedeyiz ve yılbaşından önce tüm bu alanların tamamlanmasını hedefliyoruz.

Ancak yerinde dönüşüm sürecinde beklenen seviyeye ulaşılamadı. Sürecin yalnızca kamu kurumlarından kaynaklanmıyor.

Aynı zamanda arsa sahiplerinin katılımı da önem taşıyor. Yerinde dönüşüm, devletin depremden sonra vatandaşa sunduğu bir destek sistemidir. Devlet, katılım oranı yüzde 51 olursa, gerisini halledeceğini söylüyor. Ancak, Malatya’da bunu ilerletemedik” diye konuştu. Taşkın, süreçle ilgili yanlış bilgilerin de dolaşıma sokulduğunu ifade ederek vatandaşlar arasında kafa karışıklığı oluşturulduğunu belirtip, “Artık mobilize olma zamanıdır. Birlikte hızlı karar alma vaktidir”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er toplantıda yaptığı konuşma da, Malatya’nın deprem sonrası yaşadığı zorluklara değinip, “Hatay’dan sonra en çok hasar alan şehir olduğumuz herkesin bilincinde. Ancak, yanlış algılarla Malatya’nın hasarsız olduğu gösterilmeye çalışıldı” dedi.

Malatya’nın, Gaziantep’ten bile daha az hibe aldığına dikkat çeken  Büyükşehir belediye başkanı Sami Er ,“Hatay 380 milyon Euro, Maraş 260 milyon Euro, Gaziantep 177 milyon Euro, Malatya ise sadece 155 milyon Euro aldı. Dedim bu nasıl bir adalet, bu nasıl bir şey. Dediler ki ‘Siz her şey yolunda dediniz.’ Ama Allah’a şükür tabi o mesafeleri kapatıyoruz. Biz bu şehri birlikte yöneteceğiz. Allah’a şükürler olsun ilçe belediyelerimiz arasında, başkalarımız aramızda iyi bir uyum yakaladık” dedi.

Malatya Büyükşehir belediye başkanı Sami Er “Yeniden dönüşümün hızla ilerleyememesinin temel probleminin büyükşehir ve merkez ilçelerin daha önce bir araya gelmemesi olduğu ortada. Dolayısıyla bir sene heba oldu. Hakikaten çarşı çökünce bütün Malatya’nın umutları da çöktü. Allah’a şükürler olsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanımız geldikten sonra olumlu gelişmeler kaydedildi. Şu anda iyi bir çalışma performansı yakaladık. TOKİ konutları ve AFAD projeleri hızla ilerliyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak bir kentsel dönüşüm şirketi kurma çalışmalarımız var. Bu şirket, vatandaş ile müteahhitler arasında bir köprü vazifesi görecektir. İstişarede çok önemli” sözlerini de kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *